anneligtenberg1

 

 

 

 

Het provinciehuis van Noord Brabant gaat veranderen. Van “old school” “overheidsgebouw” naar een monumentaal gebouw waar met en voor Brabanders gewerkt wordt en besloten wordt hoe we samen de toekomst tegemoet gaan in deze regio. Dynamisch, creatief en verbindend. Om deze ontwikkeling op een speelse wijze te ondersteunen wordt Studio Anne Ligtenberg gevraagd een project te ontwikkelen om werknemers en bezoekers op een andere manier aan te spreken dan via huisregels, om ideeën bij hen op te halen en om de werknemers en bezoekers bewust te laten worden van het nieuwe gebruik van de fysieke omgeving op een duurzame manier.

Het doel van dit project is om de werknemers eigenaarschap te laten voelen over het nieuwe werken bij de provincie. Dit gaan we doen door een tijdelijke installatie te maken waarin we in co-creatieve workshops met interdisciplinaire groepen werknemers hun beleving van het werken bij de provincie in kaart brengen. Deze beleving kan voor iedereen anders zijn en is daardoor een inspiratiebron voor elkaar. Door dit met elkaar te visualiseren in kaarten biedt dit project inzichten in hoe je collega’s werken, bewegen en ontmoeten. Op deze manier kunnen medewerkers van elkaar leren, nieuwe kansen zien en die pakken.

Met de input van de workshops creëren we kaarten die opgebouwd zijn uit de verschillende kernlagen. Opgaven, Verbinding, Gezondheid en Duurzaamheid zijn altijd met elkaar verbonden, maar in de verschillende kaarten lichten we enkele lagen uit om de verdieping te kunnen laten zien van bijvoorbeeld duurzaamheid. Deze verschillende kaarten zijn blijvend, worden geplaatst op strategische plekken binnen het provinciegebouw en worden ingezet als conversation starters. Met deze kaarten kunnen de werkgroep ‘het nieuwe werken’ of ambassadeurs in gesprek gaan met medewerkers. Hierdoor blijft het gesprek op gang en kunnen mensen van elkaar blijven leren.

 

Fotografie: Dana Savic

Trefpunt Provincie Noord Brabant

Lopend project

Nederlands/English

TrefpuntprovinciehuisStudioAnneLigtenbergfotoDanaSavic01 TrefpuntprovinciehuisStudioAnneLigtenbergfotoDanaSavic02 TrefpuntprovinciehuisStudioAnneLigtenbergfotoDanaSavic03

copyright 2022 Anne Ligtenberg.

All rights reserved.